Spania: După funcționarii publici, Guvernul vrea să-i taxeze și pe milionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Spaniei vrea să impună în luna iunie o taxă pe avere, care să fie aplicată persoanelor cu o avere de peste un milion de euro. Aproximativ 90.000 de persoane vor fi afectate de această decizie.

În afara măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare, Guvernul Spaniei caută noi modalități pentru a aduna bani la buget statului. Una dintre cele mai vehiculate măsuri este impunerea unei taxe speciale persoanelor care au o avere de peste un milion de euro. Conform "20 minutos", această măsură ar urma să fie pusă în aplicare, cel mai probabil în luna iunie, iar ea va afecta aproximativ 90.000 de persoane.

Ultimele date ale Sindicatului Tehnic ale Ministerului de Finanțe arată că în Spania sunt 88.938 de milionari. Cifra de 90.000 de persoane este aproximativă, deoarece ultimele date ale Ministerului de Finanțe nu au mai fost actualizate din anul 2007.

Milionari sunt considerate acele persoane care au proprietăți, acțiuni, venituri și economii care depășesc un milion de euro. Din cei 88.938 de milionari din Spania, 87.471 au o avere estimată între un milion și 10 milioane de euro, iar 1.467 au o avere mai mare de 10 milioane de euro.

Guvernul nu se află la prima tentativă de a-i taxa pe milionari. În 2009 a avut o tentativă de acest gen dar a renunțat la ea. Anul acesta a revenit și, din câte se pare, în luna iunie va impune această taxă specială, inspirată după modelul francez al Taxei de Solidaritate pe Avere.

Vezi pe adevarul.es cum este în Franța și ce țară vrea să se mai inspire din modelul francez.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite