Din cele 24 de ţări care apără frontiera Greciei, România a trimis cele mai multe trupe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imigranți care așteaptă în apropierea unui post de Poliție, sperând să fie aleși pentru a-și depune cererile de azil politic. Foto: PressEurop
Imigranți care așteaptă în apropierea unui post de Poliție, sperând să fie aleși pentru a-și depune cererile de azil politic. Foto: PressEurop

Numărul de imigranţi care trec frontieră turco-greacă spre UE s-a cvadruplat în ultimul an. Astfel, la cererea Guvernului grec care nu mai face faţă afluxul de imigranţi fără acte, 197 de gărzi înarmate ale poliţiei de frontieră din 25 de ţări vor apăra din 2 noiembrie timp de două luni, regiunea Orestiada la graniţa dintre Grecia şi Turcia.

Mai multe ţări vor contribui la păzirea graniţei. România a trimis cele mai multe ajutoare: trupe, maşini, elicoptere, SUV-uri să păzească frontiera greco-turcă, încercând astfel să stăvilească imigraţia ilegală spre Europa, informează site-ul organizaţiei Rebelion.

Astfel, prima desfăşurare armată multinaţională dirijată dinspre Bruxelles spre frontierele externe ale UE vor fi formate din:
1 elicopter (România), 1 autobuz (România), 5 microbuze (1 din România, 2 din Austria, 1 din Bulgaria, 1 din Ungaria), 19 SUV-uri (7 din România, 3 din Austria, 2 din Slovacia, 7 din Germania), 9 camionete cu Thermo Vision (2 din Austria, 2 din Bulgaria, 4 din Germania, 1 din Ungaria), 3 autobuze Schengen (1 din Austria, 2 din Ungaria ), 3 unităţi de birou (Danemarca).

Luptând pentru a face faţă cu sutele de imigranţi care intră în Grecia în fiecare zi printr-o porţiune inospitalieră şi nemonitorizată a frontierei cu Turcia, în apropierea oraşului Edirne, Atena a cerut ajutor de la Bruxelles. "Fluxurile de persoane care traversează frontiera neregulamentar au atins proporţii alarmante", a declarat Cecilia Malmström, comisar pentru afaceri interne. "Grecia, în mod evident, nu este în măsură să gereze singură această situaţie".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite