Gordon Brown se va retrage de la conducerea partidului laburist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul britanic Gordon Brown a anunţat că va demisiona din funcţia de preşedinte al Partidului Laburist, până în luna septembrie, relatează BBC.

Anunţul său a venit în contextul în care el şi conservatorii au încercat să câştige bătălia împotriva liberal democraţilor de a forma un nou guvern. 

După alegerile de săptămâna trecută, liberal democraţii au spus că nu vor face o coaliţie cu laburiştii, în condiţiile în care Gordon Brown se află la conducerea partidului. Cum premierul şi-a anunţat retragerea, este de aşteptat ca laburiştii şi liberal democraţii să înceapă negocierile.

De altfel, Gordon Brown a declarat că, în condiţiile în care interesul naţional este servit de o coaliţie între liberal democraţi şi laburişti, el va renunţa la funcţie pentru formarea guvernului.

În schimb, a menţionat că niciun partid nu a câştigat o majoritate copleşitoare în alegerile din Marea Britanie şi, în calitate de lider al laburiştilor, a trebuit să accepte că “aceasta este o judecată ce îl vizează”.

El a precizat că le va cere membrilor partidului său să înceapă procesul de alegere a unui lider, subliniind că nu va propune pe nimeni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite