Germania învinovăţeşte Spania pentru căderea euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german Angela Merkel arată cu degetul, acuzator, spre Spania şi Portugalia pentru situaţia actuală a monedei europene. "Aţi întârziat reformele economice şi nu aţi avut reacţie în faţa crizei", le-a transmis aceasta.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a convocat o conferinţă de presă în această dimineaţă, în care a acuzat dur ţările iberice de căderea monedei europene, informează El Confidencial. Agenţiile de presă spaniole nu au preluat informaţia, dar ecourile acestei declaraţii în presa europeană a obligat ziarele spaniole să publice ştirea.

Merkel a aplaudat anunţurile făcute de mai-marii celor două state, Zapatero şi Socrates, pentru anunţurile făcute, de a intensifica lupta împotriva reducerii deficitelor ţărilor lor, dar totodată a declarat că Spania şi Portugalia sunt principalele responsabile pentru instabilitatea Eurozonei. Euro a căzut datorită lipsei de reacţie şi a măsurilor întârziate ale celor două state, a spus cancelarul german.

În acest sens, Angela Merkel a salutat măsurile de luptă împotriva crizei ale guvernelor de la Madrid şi Lisabona, dar a declarat că "va sta cu ochii" pe cele două ţări până în iunie, cel puţin, pentru a se asigura că îşi vor ţine promisiunile. "Important e ca cei care atacă euro să ştie că suntem dispuşi să-l apărăm", a mai spus cancelarul Germaniei, susţinând că euro este puternic atacat de speculatori pe pieţele financiare internaţionale.

Vezi pe adevarul.es ce soluţii propune Merkel pentru ieşirea Uniunii Europene din criză şi ce mesaj transmite ţărilor care, ca şi România, s-au împrumutat de la FMI.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite