Mãsuri anticrizã: Germania creşte taxele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 2011, Germania intenţionează să mărească TVA-ul de la 7% atât cât este în prezent pânã la 19% sau 25%, plus se preconizeazã o reducere a cheltuielilor sociale şi o creştere a impozitului pe venit.

Singurele venituri care nu vor fi impozitate suplimetar, vor fi pensile, a anunţat ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schauble, scrie Le Figaro.
Potrivit Mediafax, Germania, care ar trebui să aibă anul acesta un deficit public de 6% din PIB, vrea să se încadreze în standardele Pactului European de Stabilitate până în 2014, ceea ce implică 72 de miliarde de euro economii. Pentru a atinge această cifră, Guvernul prevede un program de reducere a cheltuielilor statului şi de mărire a taxelor.

Finanţele germane intenţionează să economisească 10 miliarde de euro pe an, până în 2014. Datele exacte vor fi comunicate din iulie, când va fi adoptat proiectul de buget pe 2011. Wolfgang Schauble le-a promis germanilor că face ordine în socotelile Statului fără să compromită creşterea economică, dar "toţi cetăţenii vor trebui să contribuie, în măsură suportabilă pentru fiecare".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite