VIDEO Valul de frig siberian a ucis 60 de oameni în centrul şi estul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valul de frig care s-a instalat de câteva zile în Europa a ucis cel puţin 60 de oameni în estul şi în centrul continentului. Jumătate dintre victime s-au înregistrat în Ucraina.

Temperaturile extrem de scăzute, care au determinat mai multe guverne să mobilizeze armata şi să înfiinţeze centre temporare pentru cei fără adăpost se vor menţine în centrul şi estul Europei până vineri, susţin meteorologii citaţi de BBC.

Noaptea se înregistrează minus 30 de grade

Cele mai multe victime ale gerului s-au înregistrat în Ucraina. Cel puţin 30 de oameni au murit din cauza hipotermiei, cei mai mulţi fiind persoane fără adăpost. Mercurul termometrelor a scăzut la mai mult de minus 20 de grade Celsius în această ţară iar în perioada următoare ar putea ajunge în unele regiuni la minsu 30 de grade.

24.000 de ucraineni se-ncălzesc în adăposturi

Potrivit ministerului Sănătăţii de la Kiev a organizat circa 1.600 de adăposturi temporare pentru 24.000 de ucraineni. Sunt în construcţie alte 150 de astfel de centre pentru că meteorologii au anunţat din nou ninsori abundente, începând de astăzi. Autorităţile ucrainene susţin că cel puţin 600 de oameni cu hipotermie şi degerături au fost internaţi în spitale în ultimele patru zile.

Vârstnici şi oameni fără adăpost, victime în Polonia

image

Şi Polonia a fost afectată de ger, la sfârşitul săptămânii înregistrându-se minus 26 de grade Celsius. Minisitrul de Interne de la Varşovia, Malgorzata Wozniak, a anunţat că persoanele decedate din cauza frigului sunt oameni în vârstă şi persoane fără adăpost. Meteorologii polonezi au avertizat că săptămâna aceasta mercurul termometrelor va ajunge la sub minus 20 de grade, iar în cursul nopţii la minus 30 de grade.

În Serbia, morţi şi oameni daţi dispăruţi

În Serbia, autorităţile au anunţat că din cauza ninsorilor şi a gerului au murit o femeie şi doi bărbaţi mai în vârstă. Alţi doi bărbaţi în jur de 70 ani, din sudul ţării, sunt daţi dispăruţi.

În Cehia, circulaţia trenurilor a fost dată peste cap

Frigul năprasnic au făcut victime şi în Lituania, Bosnia, şi Slovacia, notează BBC. El a determinat autorităţile din Cehia să limiteze circulaţia trenurilor şi pentru că, în unele locuri , din cauza gerului au fost avariate şinele.

În Rusia îngheaţă peştele în apă

În sudul Rusiei, în regiunea Krasnodar, este atât de frig încât peştele îngheaţă în apă, anunţă presa locală. În partea muntoasă a regiunii, cantitatea mare de zăpadă căzută a fost blocat traficul, pe autostrada din apropierea oraşului Novorosiisk formându-se cozi kilometrice de camioane şi TIR-uri.

VIDEO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite