Val de frig în Europa: peste 80 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Situaţia transporturilor a rămas dificilă în Europa
Situaţia transporturilor a rămas dificilă în Europa

După un week-end în care întreaga Europă a fost cuprinsă de un val de frig, urmările nu au întârziat să apară: bilanţul indică peste 80 de morţi, trafic dat peste cap şi zboruri anulate din cauza temperaturii scăzute şi zăpezii abundente.

Traficul trenurilor Eurostar, care circulau prin tunelul de sub Canalul Mânecii între Londra şi Franţa ar urma să fie reluat parţial marţi dimineaţa, dacă testele vor înregistra rezultate pozitive, a anunţat societatea, care prevede o revenire la traficul normal... după Crăciun. Zeci de mii de călători sunt blocaţi încă la Paris, Londra şi Bruxelles, informează Agerpres.



În Polonia bilanţul uman era încărcat cu 42 de morţi din cauza frigului, în special printre persoanele fără domiciliu stabil, fiind înregistrate temperaturi sub minus 20 de grade Celsius. Frigul este şi la originea a 27 de decese în Ucraina.

În Germania, temperaturile glaciale, de până la minus 33,6 grade Celsius, au dus la moartea a cel puţin şase persoane în cursul week-end-ului.

Cel puţin trei persoane fără adăpost şi-au pierdut viaţa din cauza hipotermiei în Franţa, iar alte trei - două întorcându-se de la un local de noapte, iar una de la un restaurant - au murit în Austria, potrivit presei.

La Zagreb, circa 50 de persoane au fost rănite luni, când un tren de pasageri s-a ciocnit de un parapet din beton la intrarea în gară, sistemul de frânare nefuncţionând corect din cauza temperaturii de minus 17 grade, potrivit televiziunii.

În apropiere de Paris, accidentul unei maşini - al cărei şofer era beat - pe un drum acoperit cu polei a antrenat duminică seara căderea unui bloc din beton pe o cale ferată, provocând deraierea unui tren şi rănirea a 36 de persoane.

Frigul şi zăpada au lovit şi nordul Italiei, provocând întârzieri şi anulări de trenuri, precum şi închiderea şcolilor, în special la Veneţia.

În Spania, peste 170 de zboruri au fost anulate luni pe aeroportul internaţional din Madrid - Bajaras - din cauza căderilor de zăpadă care au antrenat şi importante perturbări în traficul rutier în jurul capitalei, înainte ca situaţia să revină progresiv la normal.

În Portugalia, traficul aerian rămâne perturbat.

În nordul Europei, activitatea pe aeroportul din Bruxelles îşi revine treptat la normal, chiar dacă anulări şi întârzieri au fost înregistrate.

În Marea Britanie, aeroportul din Gatwick, la sud de Londra, a fost închis temporar pentru a se dezgheţa pista.

În Franţa, Direcţia generală a aviaţiei civile a cerut companiilor aeriene să-şi anuleze 20 % din zboruri spre Roissy-Charles-de-Gaulle (lângă Paris) din cauza ninsorilor abundente anunţate.

În plus, la amiază, distribuţia curentului electrica a fost întreruptă pentru două milioane de locuitori ai regiunii Provence-Alpi-Coasta de Azur, ca urmare a unui accident, cu scopul de a evita o întrerupere completă în această regiune din sud-estul Franţei.

Pe drumurile europene, poleiul continuă să facă circulaţia dificilă, provocând numeroase accidente şi ambuteiaje.

Mii de oameni au aşteptat degeaba, ieri, trenurile Eurostar în gările din Franţa şi Marea Britanie
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite