Viitoarele genii ale Spaniei se "coc" în nordul țării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat în toate comunitățile autonome spaniole arată că elevii de clasa a patra din La Rioja, Asturias și Castilla y Leon au cele mai mari medii la probele de literatură, matematică, biologie și cunoștințe sociale.

Cei mai deștepți copii de clasa a patra învață în școli situate în comunități autonome din nordul Spaniei. Conform unui studiu, copiii din La Rioja, Asturias și Castilla y Leon au obținut cele mai bune rezultate la primul concurs de evaluare generală (EGD) prevăzut de Legea Educației, anunță "20 minutos".

La acest concurs au participat 28.700 de elevi de clasa a patra din toată Spania. Aceștia au susținut patru probe: comunicare lingvistică (literatură), matematică, cunoștințe și interacțiune cu lumea fizică (biologie) și competență social-civilă.

La comunicare lingvistică elevii din Cantabria, Asturias, Castilla y Leon, La Rioja, Madrid, Aragon și Navarra au obținut rezultate peste media națională. Sub această medie s-au situat cei din Insulele Canare, Insulele Baleare, Ceuta și Melilla.

În proba de matematică cele mai mari medii au fost înregistrate în Aragon, Madrid, La Rioja, Navarra, Castilla y Leon, Cantabria și Asturias. Singura comunitate autonomă cu o medie sub cea națională a fost Comunitatea Valenciană.

În ceea ce privește cunoștințele și interacțiunea cu lumea fizică, cel mai bine au stat elevii din La Rioja, Asturias, Castilla y Leon, Aragon, Madrid și Cantabria. La polul opus s-au aflat cei din Ceuta, Insulele Baleare, Comunitatea Valenciana și Melilla.

În ultima probă, de competență social-civilă, cele mai mari medii le-au avut elevii din La Rioja, Castilla y Leon, Asturias, Madrid și Aragon. Sub media națională s-au aflat cei din Comunitatea Valenciană, Ceuta și Melilla.

Vezi pe adevarul.es ce știe să facă un copil de clasa a patra din Spania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite