Fenomene meteo stranii în Canare: sute de fulgere pe noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insulele Canare nu s-au mai confruntat cu asemenea furtuni în ultimii ani
Insulele Canare nu s-au mai confruntat cu asemenea furtuni în ultimii ani

Începând de duminica trecută, Arhipelagul Canare se confruntă cu condiții meteorologice dintre cele mai vitrege, aproape nemaiîntâlnite în această zonă, cu furtuni puternice, fulgere și inundații.

Vremea rea, cu care au început săptămâna locuitorii Insulelor Canare, pare să se termine începând de astăzi, după ce, zilele trecute, s-au înregistrat peste 1.000 de fulgere, vânturi puternice și precipitații de peste 270 de litri pe metru pătrat, într-un interval de 48 de ore.


Numeroase pagube materiale


Furuna, declanșată duminica trecută, a afectat în special insulele Tenerife și La Palma, însă, în general, cele mai mari pagube s-au înregistrat pe insulele occidentale. Printre pagubele materiale înregistrate în ultimele zile se numără căderi de acoperișuri din cauza vântului, distrugeri ale cheiurilor și ale porturilor, precum și a mai multor clădiri, printre care și săli sportive.


Situația în arhipelag este în continuare gravă, întrucât furtunile au provocat pagube ale sistemelor de telecomunicații și de electricitate, lăsându-i pe locuitorii Insulelor Canare izolați față de Peninsula Iberică, timp de mai multe ore.


Pe insula La Palma au fost evacuate 14 persoane din zona la Bombilla, din cauza invadării litoralului de către valurile mării, în imediata apropiere a caselor acestora. Potrivit autorităţilor locale, 10.100 de persoane au fost lăsate fără energie electrică.


Inspectoratul Școlar din Insulele Canare a anunțat, ieri, că au fost întrerupte cursurile elevilor în tot arhipelagul. A fost întrerupt, de asemenea, transportul aerian și maritim.


În Insulele Canare se menține încă alerta de vânt puternic, deși previziunile meteorologice anunță o oarecare îmbunătățire a vremii în următoarele ore. Totuși, autoritățile recomandă evitarea deplasărilor, cu excepția situațiilor de urgență.

Vezi aici VIDEO cu furtuna din insulele Canare

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite