FOTO VIDEO Cinci morţi şi peste 70 de răniţi la un festival rock din Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O furtună violentă a lovit, joi, nordul Belgiei, unde era în plină desfăşurare unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică rock din ţară. Cinci persoane au murit iar peste 70 au fost rănite după ce două scene ale festivalului Pukkelpop, din apropiere de Hasselt, au fost distruse de ploaia şi vântul puternic.

Furtuna s-a produs în apropiere de oraşul Hasselt, în regiuna Limbourg, din nordul Belgiei, unde avea loc festivalul rock Pukkelpop.

Aproape 65.000 de persoane petreceau la evenimentul de ieri seară, când două scene au fost puternic avariate de vântul puternic şi ploaia care s-a pornit. La ora locală 23.00 (03.00 ora României), autorităţile număraseră trei morţi şi 40 de răniţi, până în această dimineaţă, cifrele ridicându-se la cinci decese şi peste 70 de răniţi, transmite Focus News.

image

Martorii oculari, citaţi de presa belgiană, au descris "scene de sfârşitul lumii"."Furtuna violentă care s-a abătut joi după-amiază asupra festivalului Pukkelpop, în apropiere de Hasselt, a provocat moartea a cel puţin cinci persoane", a declarat Claes pentru postul de radio flamand VRT.

"Nu putem să continuăm festivalul", au anunţat la rândul lor organizatorii într-un comunicat.

Două scene s-au prăbuşit, dintre care una peste spectatori, mai multe instalaţii metalice amplasate la intrare, precum şi ecrane gigantice au căzut, iar mai mulţi copaci au fost scoşi din rădăcini de rafalele violente de vânt, însoţite de ploi.

Premierul belgian Yves Leterme a adresat condoleanţe familiilor victimelor, , informează "The Telegraph".

Potrivit site-ului televiziunii publice, RTBF, furtuna, care s-a produs în jurul orei 18.20 (19.20 ora României), a afectat violent timp de circa zece minute zona în care se desfăşura festivalul, care reuneşte în fiecare an zeci de mii de persoane.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite