Un fost episcop din Norvegia a recunoscut că a abuzat sexual un minor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul cazurilor de pedofilie din interiorul Bisericii Catolice este în continuă creştere
Numărul cazurilor de pedofilie din interiorul Bisericii Catolice este în continuă creştere

Scandalul izbucnit în sânul Bisericii Catolice ca urmare a descoperirii a zeci de cazuri de muşamalizare a unor abuzuri sexuale comise de preoţi asupra minorilor nu pare a se termina prea curând. Un fost episcop catolic de origine germană, Georg Muller, a recunoscut, că, în urmă cu 20 de ani, a abuzat de un minor, a anunţat biserica catolică din Norvegia.

"Biserica este şocată după ce a aflat că un fost episcop, Muller din Trondheim, în sudul ţării, a recunoscut că este vinovat de abuz sexual asupra unui minor. Acesta este şi motivul pentru care Muller şi-a părăsit postul anul trecut”, se precizează într-un comunicat al Bisericii Catolice norvegiene, citat de AFP.

Georg Muller are acum 58 de ani. Prelatul s-a născut lângă Trier, în Germania. El a renunţat la funcţia de episcop anul trecut declarând că este nepotrivit pentru munca pe care o făcea.

Potrivit informaţiilor publicate în cotidianul Adresseavisen, Muller ar fi molestat acum 20 de ani, în vremea când era preot în Trondheim, un băiat din cor, care are acum in jur de 30 de ani. El a primit daune din partea bisericii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite