Atenţie la glumele făcute pe Internet! Un englez, acuzat de terorism pentru un mesaj scris pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Chambers, un englez de 27 de ani, din Yorkshire, a cunoscut o fată din Irlanda de Nord pe Twitter. Ei îi plăceau tweeturile lui, lui îi plăceau "ciripelile" ei. Toate bune şi frumoase până aici. Cei doi s-au întâlnit, apoi, într-un pub din Londra.

Şi-au dat seama că se înţeleg la fel de bine în viaţa reală ca şi în "cyberspace". Spre deliciul urmăritorilor comuni ai celor doi, Paul a anunţat pe twitter că va zbura de pe aeroportul "Robin Hood" spre Doncaster, în Irlanda de Nord, pentru o întâlnire "oficială" cu cea care-i căzuse cu tronc, povesteşte The Guardian.

În ianuarie a văzut la ştiri că, din cauza zăpezii, aeroportul este închis. "Crap! Robin Hood Airport is closed. You've got a week... otherwise I'm blowing the airport sky high" (C***t! Aeroportul Robin Hood e închis. Aveţi o săptămână... Altfel arunc în aer aeroportul). Acesta e mesajul scris de Chambers pe twitter, în ziua respectivă.

Acuzat de terorism şi ameninţare cu bombă

"Lumea face glume de acest gen tot timpul. Când spui într-un bar: O să-l strâng de gât pe iubitul meu dacă nu a spălat hainele!, sau scrii pe Facebook: O să-l ucid pe şeful meu dacă mă mai pune să lucrez peste program!, nu înseamnă că trupurile şefilor şi iubiţilor vor umple morgile", scrie The Guardian. "Toţi ştiu diferenţele dintre o glumă şi anunţarea unei crime, sunt sigur. Aparent, forţele de lege şi ordine nu o ştiu", mai scrie jurnalistul britanic Nick Cohen.

Tweetul respectiv avea să-i aducă multe şi nebănuite, pe atunci, belele tânărului englez. Un detectiv din South Yorkshire a sosit la Chamers la serviciu. În loc să-i sugereze discret să nu mai glumească pe seama exploziilor din aeroporturi, acesta l-a arestat sub acuzaţia de terorism. Alţi patru ofiţeri ai brigadei anti-terorism aşteptau la recepţie. L-au aruncat într-o dubă şi l-au dus la sediul poliţiei.

Citeşte pe adevarul.es ce consecinţe a avut pentru tânărul britanic gluma de pe Twitter

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite