Epidemia de E.coli din Europa, cauzată de seminţe importate din Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epidemia cauzată de bacteria E.coli, care a cauzat mii de îmbolnăviri în Germania şi Franţa, ar putea avea origini în Egipt, arată noile descoperiri ale Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Un raport ECDC notează că există, încă, "multe incertitudini" în jurul contaminării cu E.coli şi că seminţele "fenugreek" importate de ţările europene, în 2009 şi 2010, din Egipt "ar putea fi implicate în declanşarea epidemiei".

Atât îmbolnăvirile din Germania, cât şi cele din Franţa au fost cauzate de o specie rară de E.coli. În urma investigaţiilor efectuate pe plantaţiile de unde provin legumele contaminate, cercetătorii ECDC au descoperit că seminţele folosite de agricultori provin din Egipt, fiind importate în Germania în 2010, iar în Franţa în 2009.

Raportul ECDC notează că mai există posibilitatea ca epidemia cauzată de bacteria E.coli să continue să se răspândească în Europa, dat fiind că celelalte loturi de seminţe "posibil contaminate" nu au fost încă identificate în ţările Uniunii Europene care au importat fenugreek din Egipt.


Seminţele "fenugreek" FOTO: BBC News

image

Peste 4.000 de persoane au fost infectate doar în Germania, în ultima lună, în timp ce ultimul bilanţ al OMS arată că numărul deceselor se ridică la 50, informează BBC News.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite