UE vrea să stabilescă reguli mai clare pentru divorţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partea cea mai complicată a divorţurilor este legată de partaj şi de custodia copiilor
Partea cea mai complicată a divorţurilor este legată de partaj şi de custodia copiilor

În ţările Uniunii Europene, în fiecare an, divorţează 140.000 de cupluri căsătorite, de naţionalităţi distincte. În total, în ţările comunitare divorţează un milion de perechi.

Din cele un milion de cupluri care divorţează, anual, în ţările Uniunii Europene (UE), 140.000 sunt formate din persoane de naţionalităţi distincte. Una dintre situaţiile care complică cel mai mult procesele de divorţ, este legată de partaj şi de custodia copiilor, întrucât legile sunt foarte diferite în cele 27 de ţări ale Uniunii Europene.


Pentru a face faţă acestei situaţii, cu mai multe garanţii legale şi mai puţină nesiguranţă, Comisia Europeană a prezentat o propunere care să faciliteze alegerea unei legi ce va sta la baza divorţurilor internaţionale.


În prezent, dacă unul dintre soţi are posibilităţile financiare ca să îşi poată plăti deplasarea şi un avocat dintr-o altă ţară europeană, unde există o legislaţie mai favorabilă intereselor sale, poate solicita acolo divorţul, chiar dacă aduce prejudicii celeilalte părţi.

Legislaţia cărei ţări va avea prioritate la divorţul soţilor? Află aici.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite