"Pe aici nu trec negri! Vrem un local numai pentru spanioli!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele discoteci din localitatea madrilenă Torrejon de Ardoz refuză accesul imigranţilor, în special al celor de culoare. Potrivit cotidianului "El Pais", în unele cluburi şi discoteci anumiți străini sunt discriminaţi tot de nişte străini.

"Sunt locuri unde există mereu o scuză pentru negri", se plânge Andy, care stă în Torrejón de Ardoz . În această localitate, 26.000 (22%) din cei 116.000 de locuitori sunt străini. Andy e căsătorit de zece ani cu o spaniolă şi are un copil.

În discotecile viceprimarului şi consilierului pentru Mediu, imigranţilor nu le este permis să intre. "Pe aici nu trec negri. Vrem să păstrăm o atmosferă spaniolă", i s-a spus străinului, la intrarea într-unul din aceste localuri, după cum scrie cotidianul spaniol.

Asociaţia dominicană Juan Pablo Duarte a denunţat, în repetate rânduri, tratamentele la care au fost supuşi membrii săi, din partea administraţiei locale şi a companiilor străine, pentru simplul fapt că este vorba de străini. Acestora li se aplică diverse amenzi şi au loc vizite repetate ale poliţiei la magazinele lor și nici nu li se permite să deschidă internet-cafe-uri sau să intre în anumite localuri, din cauza culorii pielii.

Reporterul cotidianului "El Pais" a încercat, alături de Andy, să intre în nu mai puţin de patru localuri, într-o singură noapte. Bărbatul de culoare a putut intra doar într-unul - și asta pentru că era însoţit de un alb. "Odată am fost într-un local cu soţia mea spaniolă şi altă pereche, toţi trei albi. I-au lăsat să intre pe toţi, numai pe mine nu", a declarat nigerianul.

Aflați dacă Andy a fost primit în discoteca românească Picaro din Torrejon de Ardoz.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite