Berlusconi:„Nu demisionez nici condamnat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berlusconi:„Nu demisionez nici condamnat“
Berlusconi:„Nu demisionez nici condamnat“

Premierul italian Silvio Berlusconi a anunţat că nu va demisiona nici în cazul în care va fi condamnat într-unul dintre cele două procese care-l vizează, deblocate după ce, la începutul lui octombrie, i-a fost retrasă imunitatea penală de către Curtea Constituţională.

„Voi rezista pe postul meu pentru ca să apăr democraţia şi statul de drept“, a declarat el într-un interviu publicat într-o carte ce apare în librării săptămâna viitoare, a realizatorului TV Bruno Vespa, despre ultimele evoluţii politice din Italia.

„Am în continuare încredere în existenţa unor magistraţi serioşi, care pronunţă sentinţe serioase, bazate pe realitatea faptelor“, mai spune „Il Cavaliere“ în volumul din care au fost date publicităţii câteva fragmente.

Procesul lui Berlusconi, acuzat că l-a mituit pe fostul său avocat britanic pentru a depune mărturie falsă în favoarea sa, se va relua la 27 noiembrie, la Milano, au anunţat surse judiciare la sfârşitul săptămânii trecute. „Il Cavaliere“ este acuzat că, la sfârşitul anilor ’90, i-a oferit avocatului David Mills 600.000 de dolari, în schimbul a două mărturii false privind unele plasamente ale imperiului său financiar, Fininvest.

În 2008, avocatul britanic a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare, iar cazul lui Berlusconi a fost disjuns. „Sentinţa lui Mills va fi cu siguranţă anulată de către Curtea de Casaţie“, s-a declarat încrezător premierul italian.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite