Spaniolii au cel mai scăzut nivel de cunoaştere a limbii engleze din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat pe 2,4 milioane de oameni din 44 de ţări arată că Spania are un nivel scăzut al limbii engleze, aproape la egalitate cu Italia (în jur de 49 de puncte). Lideri europeni şi mondiali sunt norvegienii, cu un calificativ de 69 de puncte.

Spaniolii sunt printre europenii cu cel mai scăzut nivel al limbii engleze, cu un calificativ de 49 de puncte, faţă de 69 al Norvegiei, 67 al Olandei şi 66 al Danemarcei şi Suediei. Doar Italia are o notă apropiată de cea a Spaniei în Europa, 49.05, fiind cu un loc mai sus în clasament.

Aceste date sunt cuprinse într-un studiu realizat pe 2,4 milioane de cetăţeni din 44 de ţări în perioada 2007-2010 de către EF Education First (EF). Studiul a presupus teste voluntare pe cetăţenii din ţările respective timp de trei ani.

"Metoda de predare a englezei în Spania este proastă"

Potrivit lui Eduardo Rubio, directorul general al companiei EF Education First, problemele Spaniei cu engleza pleacă de la două premise: "Efortul scăzut făcut în predarea limbii engleze de către administraţiile publice la vârstele cele mai fragede şi, pe de altă parte, faptul că spaniolii au ca limbă maternă una din cele mai vorbite trei limbi de pe mapamond".

Luis Farres, directorul executiv al British School of Barcelona, arată alţi vinovaţi. "Felul în care se predă această limbă în Spania a fost determinant pentru nivelul nostru scăzut de engleză", susţine Farres. Penntru acest expert, limba trebuie învăţată mai întâi vorbind şi abia apoi scriind-o.

Metoda care este aplicată în Spania în ultimii 10 ani s-a bazat pe învăţarea gramaticală. "Acestui lucru i se adaugă faptul că generaţia care acum este la conducerea companiilor, cu vârste cuprinse între 40 şi 50 ani, a învăţat limba engleză abia în clasa a şasea, pe la 11-12 ani, o vârstă târzie pentru a învăţa o limbă străină", explică directorul British School of Barcelona.

Spania, pe locul 24 în lume. Kazahstan, pe ultimul loc

La fel crede şi profesorul Maurer, creatorul sistemului de învăţare a celor mai uzuale 1000 de cuvinte din limba engleză. "Problema se trage din faptul că nu au fost folosite metode potrivite pentru predarea acestei limbi. În mod normal, engleza se învaţă în Spania mult prea convenţional, cu multă gramatică şi norme de memorie", explică acesta. "Nimeni nu poate vorbi engleză amintindu-şi în fiecare moment gramatica. Atunci când învăţăm să vorbim limba noastră maternă, nu avem nevoie să studiem gramatica".

Pentru a studia engleza la vârstă adultă, "trebuie mai mult timp şi mai mult efort", susţine Eduardo Rubio. Totodată, trebuie mai multă atenţie în copilărie şi călătorii în afara ţării. Studiul reflectă faptul că ţările europene cele mai bune vorbitoare de limba engleză au deja 50 de ani de experienţă în predarea limbii la copii şi cu profesori nativi.

Dacă în Europa este pe ultimul loc, la nivel mondial Spania ocupă locul 24 din 44 de ţări analizate, în spatele Italiei (23). Pe ultimele locuri din lume sunt ţări precum Kazahstan (44), Turcia (43), Thailanda (42) Columbia (41), Panama (40) şi Vietnam (39).

Citeşte pe adevarul.es cu cât câştigă mai mult un vorbitor de limbă engleză şi de ce Portugalia, vecina Spaniei, este cu mult înaintea acesteia în ceea ce priveşte cunoaşterea limbii engleze.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite