Bileţelul lui Berlusconi după umilirea în Parlament: ,,Opt trădători“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bileţelul lui Berlusconi pe care scrie că a fost trădat de 8 colegi de partid
Bileţelul lui Berlusconi pe care scrie că a fost trădat de 8 colegi de partid

Marţi seară, după ce a pierdut majoritatea absolută în Parlamentul de la Roma, premierul italian şi-a notat pe o foaie câteva concluzii. Una dintre ele este: sunt "opt trădători".

Jurnaliştii de la „Corriere della Sera" au publicat câteva imagini cu Berlusconi, imediat după votul de marţi din Parlament, care a dovedit că premierul nu mai are majoritate absolută. Una dintre acestea îl arată pe şeful Guvernului italian ţinând în mână un bileţel pe care era scris ,,8 trădători" şi câteva opţiuni pentru viitorul său politic.

,,Il Cavaliere“ spera încă într-un vot de încredere

Variantele luate în calcul de Berlusconi erau marţi seara: vot de încredere, demisie, guvern de tranziţie şi mandat de formare a unui nou Executiv. Berlusconi a ales varianta retragerii, promiţând că va demisiona după ce Parlamentul va vota măsurile de austeritate cerute de UE.

Cu pasiune de italian: ,,Vreau să mor în Aula Parlamentului"

Premierul italian a pierdut în ultimele zile susţinerea multor colegi de partid. Luni seara, când a negat că se va retrage de la şefia Guvernului el a declarat că se va supune unui ultim vot de încredere în Legislativ şi că este pregtit să „moară" politic doar pe căi democratice.
„Dacă mor, atunci vreau să se întâmple în Aula (Parlamentului italian)", a declarat el, precizând că vrea „să se mai uite o dată în ochii trădătorilor".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite