Austeritate daneză: La reuniunile UE, apă de la robinet în loc de apă minerală. Mai puţine cadouri pentru demnitari.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinţia daneză a UE strânge cureaua, în contexul austerităţii din Europa. Printre măsuri se numără şi renunţarea la apa minerală oferită la reuniuni şi înlocuirea ei cu apă de la robinet. Danezii vor da şi mai puţine cadouri pentru deminitari şi utilizarea mai frecventă a transportului în comun.

,,În Danemarca suntem foarte eficienţi în privinţa costurilor, aşa că vrem o preşedinţie eficientă, la un cost scăzut", a declarat ministrul danez al Afacerilor Europene, Nicolai Wammen, citat de EurActiv.

Un buget de criză

Danemarca are la dispoziţie pentru cele şase luni de preşedinţie a UE doar 35 de milioane de euro, însemnând doar o mică parte din ce buget au avut alte state. Polonia a cheltuit 115 milioane de euro în perioada preşedinţiei sale (iulie-decembrie 2011).

image

Carafe cu apă de la robinet

„Este pentru ultima dată când avem sticle de apă pe masă în timpul preşedinţiei daneze. De acum înainte vom avea doar apă de la robinet", le-a spus ministrul danez jurnaliştilor la Copenhaga.

Cu autobuzul e mai ieftin...

Wammen a declarat că ţara sa va economisi bani la bugetul UE reducând cheltuielile cu micile atenţii şi cadouri oferite demnitarilor şi prin utilizarea mai frecventă a transportului public. Danemarca deţine din ianuarie până în iulie 2012 preşedinţia UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite