Germanii, pe cale să cumpere o companie de asigurări românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de asigurări Gothaer , cu sediul în Köln, negociază cumpărarea firmei Platinum Asigurari Reasigurari, deţinută de Constantin Toma. Informaţia a fost publicată de ,,Financial Times Deutschland".

Compania de asigurări germană Gothaer negociază în prezent preluarea micii firme de asigurări din România, ,,Platinum", au declarat surse de încredere pentru ,,Financial Times Deutschland" (FTD).

Profit la orizont ... din asigurările obligatorii de locuinţă

,,Interesant la firma de asigurări românească, în afara licenţei pe care o are, este că face parte din asiguratorii (cei 13) care pot încheia asigurări obligatorii de locuinţă", comentează FTD.

Patronul companiei ,,Platinum" este Constantin Toma, ,,un om de afaceri prosper, care a lucrat ani de zile pentru asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG)", notează publicaţia.

image

Omul de afaceri Constantin Toma


Patronul firmei, fost ofiţer pe vremea lui Ceauşescu

,,Actualul patron al companiei de asigurări Platinum, Toma a fost pe vremea lui Ceauşescu ofiţer. În perioada privatizărilor de după 1999 şi-a construit o avere însemnată", scrie FTD.

Cum au fost rulaţi banii

Publicaţia mai aminteşte că Toma a vândut în 2005 mare parte din acţiunile sale de la compania Omniasig asiguratorului austriac VIG, pe care a mai condus-o până în 2011.

Constantin Toma a cumpărat firma de asigurări Platinum în 2009 de la doi oameni de afaceri israelieni. A vândut la un moment dat 75% din acţiuni austriecilor de la VIG, acţiuni pe care le-a răscumpărat după ce a plecat din compania austriacă, scriu jurnaliştii germani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite