Eurodeputat german: Grecia ar trebui să-şi schimbe numele în Elada ca să-şi îmbunătăţească imaginea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Idee năstruşnică a unui europarlamentar german! El susţine că Grecia are o imagine extrem de proastă în urma crizei finaciare, iar singura ei salvare ar fi schimbarea numelui ţării şi o nouă Constituţie!

Europarlamentarul Jorgo Chatzimarkakis a explicat jurnaliştilor de la ,,Bild" că lumea-ntreagă asociază numele ,,Grecia" cu nepotismul şi cu un sistem politic stricat. De aceea, a explicat eurodeputatul cu origini greceşti, singura metodă de a îmbunătăţii imaginea Greciei este ca ţara să fie rebotezată.

Grecia ai fost, Elada te numeşte

,,Pentru un început cinstit Constituţia elenă ar trebui rescrisă, iar ţara ar trebui rebotezată Elada", a declarat Chatzimarkakis, criticând nepotismul şi cumetriile care domină scena politică de la Atena.

Mici cadouri pentru votanţi

,,Politicienii intermediază în continuare angajările în în instituţiile de stat şi mai fac alte mici cadouri pentru a obţine voturi", a declarat eurparlamentarul german.

Locuri de muncă, nu austeritate

Afirmând că Grecia are nevoie acum de locuri de muncă şi creştere economică, nu de alte măsuri de austeritate, Chatzimarkakis a avertizat că ,,problema elenă riscă să se transforme într-o gigantic tragedie europeană".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite