A crezut că are în casă niște gablonzuri. De fapt, bijuteriile valorau 7 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bijuterii în valoare de 7.1 milioane de euro declarate pierdute de proprietara lor, soția unui ambasador american în Olanda, au fost găsite după cinci ani în casa unei cameriste care credea că are de-a face cu niște gablonzuri.

Dawn Arnall a crezut că i-au fost furate bijuteriile, așa că a anunțat furtul la poliția din Haga. După ce a realizat o investigație minuțioasă, în urma căreia nu au fost găsite nici bijuteriile, nici hoțul, compania de asigurări i-a plătit despăgubiri proprietarei, potrivit The Telegraph.

Perechea de cercei, cele două inele şi două coliere, dintre care unul avea un diamant roz de cinci carate în valoare de 3,6 milioane de euro, au fost găsite de o cameristă în holul hotelului în care fusese cazată soția ambasadorului. Femeia a predat săculețul negru de catifea, în care se aflau bijuteriile, departamentului pentru lucruri pierdute și găsite.

După șase luni în care hotelul a așteptat ca proprietarul săculețului să apară, bijuteriile au fost înmânate femeii care le-a găsit. Având în vedere mărimea bijuteriilor, camerista a crezut că are de-a face cu niște gablonzuri, așa că nu le-a dat importanță.

În octombrie anul trecut, însă, femeia le-a dus la un bijutier pentru ca acesta să le evalueze. Nu mică i-a fost mirarea acestuia când a descoperit că gablonzurile valorau, de fapt, aproape șapte milioane de euro.

"Nu m-aș mira dacă bijutierul ar avea încă nevoie de o mască de oxigen", a declarat un purtător de cuvânt al poliției olandeze.

După ce a închis bijuteriile într-un seif bancar, camerista s-a dus la poliție. Proprietara de drept a cerut să-i fie înapoiate bijuteriile, așa că acestea au fost trimise companiei de asigurări care deja au despăgubit-o pe doamna Arnall.

Potrivit legislației olandeze, camerista ar trebui să primească o recompensă echivalentă a 10% din valoarea obiectelor găsite și returnate, respectiv aproape 700.000 de euro. Compania de asigurări americană nu este obligată să plătească recompensa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite