Copiii din Coslada nu mai au loc în sălile de clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele provizorii de școlarizare au înregistrat 792 de cereri de înmatriculare a copiilor de 3 ani.

Consilierul pentru Educație și Noi Tehnologii a Primăriei din Coslada (Madrid), Pilar Mondejar, a prezentat ieri datele provizorii de școlarizare din localitate pentru anul școlar următor, anunță un comunicat al primăriei din Coslada.

Aceste date pun în evidență necesitatea construirii de urgență a colegiului public din Barrio del Puerto, pentru a cărei execuție Primăria a cedat terenuri Comunității Madrid în urmă cu mai bine de 6 ani.

În procesul de școlarizare s-au înregistrat 792 cereri de înmatriculare a copiilor de 3 ani în centrele școlare din Coslada susținute cu fonduri publice, în timp ce oferta de locuri este de 735. Aceasta înseamnă că 60 de copii nu au loc în acest moment în nici un centru.

"Este un lucru care se tot întâmplă în ultimii ani", a declarat edilul de Educație, Pilar Mondejar dând vina pe Comunitatea Madrid care "încearcă să soluționeze cu petece" situația din Coslada. Soluția pe care Mondejar o propune este "construirea noului colegiu din Barrio del Puerto, o cerere făcută încă de acum 6 ani". "Rezultatul acestui dezinteres este că va trebui să abilităm săli de clasă în zona din centrul orașului și să le menținem pe cele provizorii din colegiile San Pablo și Torres Quevedo".

Într-o situație și mai complicată se află copiii de 0-3 ani.

Vezi pe adevarul.es de ce.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite