Cât costă un copil în Spania?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul catalan va plăti suma de 1 milion de euro unei familii al cărei fiu a fost dat în adopţie, după ce părinţii săi au fost consideraţi inapţi pentru a-l creşte.

După naşterea micuţului, părinţii acestuia, ambii consumatori de droguri, au cerut ajutor specialiştilor de la un centru de dezintoxicare, pentru a putea abandona acest obicei.

Din aceste motive, guvernul autonom catalan le-a retras părinţilor custodia copilului şi l-au oferit spre adopţie unei alte familii, informează cotidianul 20 minutos. Reprezentanţii Direcţiei Copilului au considerat că situaţia lor este irecuperabilă, fără să ţină cont de progresele pe care le făceau aceştia în procesul de dezintoxicare.

Legea nu permite anularea adopţiei

Tribunalul Superior de Justiţie din Catalunya (TSJC) a emis de curând o sentinţă, prin care guvernul local va trebui să-i despăgubească cu 980.000 de euro pe părinţii biologici ai micuţului oferit spre adopţie unei alte familii. Potrivit legislaţiei spaniole, nu se mai poate face nimic pentru recuperarea copilului, care va trebui să rămână în continuare cu părinţii săi adoptivi.

După naşterea micuţului, în septembrie 2000, Generalitat Catalunya a considerat starea părinţilor săi "extrem de fragilă" şi "fără posibilităţi de recuperare" , fapt pentru care s-a procedat la internarea copilului într-un centru social. Fără a se ţine cont de progresele realizate de părinţii acestuia, în procesul de dezintoxicare, copilul a fost apoi oferit spre adopţie definitivă unei alte familii.

Prin sentinţa sa, TSJC consideră că Departamentul Familiei şi al Bunăstării Sociale a guvernului autonom din Catalunya a acţionat în mod neglijent, în momentul evaluării posibilităţilor de a crea un mediu familial propice pentru micuţ, din partea propriilor săi părinţi biologici.

Citeşte pe adevarul.es cum s-a ajuns în această situaţie şi de ce copilul nu a fost încredinţat rudelor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite