Peste 20 de milioane de copii din UE sunt expuşi riscului de sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 20 de milioane din 100 de milioane de copii care trăiesc în Uniunea Europeană (UE) sunt expuşi riscului de sărăcie. Aceasta este o problemă care ameninţă să se agraveze odată cu criza economică care afectează în special copii imigranţilor sau romilor.

Aceste cifre, calculate de către Comisia Europeană (CE), au fost prezentate în cadrul unei conferinţe europene privind sărăcia şi bunăstarea copilului în Marche-en-Famenne (Belgia), sponsorizată de preşedinţia belgiană, informează "20 minutos".

Aproximativ 300 de experţi din toată Europa au discutat modul de abordare al sărăciei în rândul copiilor şi s-au axat pe trei aspecte: asigurarea accesului la resurse esenţiale pentru familiile şi copiii afectaţi, facilitarea accesul minorilor la servicii şi oportunităţi, şi încurajarea participării active a copiilor şi a tinerilor în deciziile care îi afectează.

Oportunităţi

Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, Laszlo Andor, a subliniat faptul că copiii care cresc în sărăcie pot suferi prejudicii "care să influenţeze oportuniţăţile pe care le au în viaţă, dar şi capacitatea şi dorinţa de a se implica în societatea de mâine ", a declarat acesta.

Citeşte e adevărul.es părerea Comisarului European cu privire la situaţia copiilor romi expulzati din Franţa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite