A început opoziţia moldoveană să negocieze cu comuniştii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele partidului Alianţa Moldova Noastră (AMN) Serafim Urechean s-a întâlnit ieri dimineaţă cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Valeri Kuzmin, dar neagă că a discutat cu acesta despre negocierile pentru formarea unei coaliţii, relatează UNIMEDIA.

Fostul primar de Chişinău s-a ferit să spună despre ce a vorbit cu ambasadorul, dar a precizat că discuţiile nu s-au axat pe situaţia din R. Moldova sau pe negocierile dintre partidele politice.

"Fiecare formaţiune politică se află acum în zona de interes a tuturor ambasadorilor. Astăzi m-am întâlnit cu Kalman Miszei. Cât priveşte întâlnirea cu ambasadorul rus în Moldova, pot să vă spun că discuţiile nu au fost despre situaţia politică din ţară sau despre negocieri. Subiectul a fost cu totul altul", a declarat liderul AMN ieri seară.

Încercând să îi vină în ajutor colegului său, preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu a spus în glumă că a discuţiile au fost despre "importul de carne şi peşte în Republica Moldova".

Partidele necomuniste de la Chişinău negociază pentru formarea unei coaliţii, după alegerile legislative anticipate de săptămâna trecută, la care comuniştii nu au obţinut suficiente voturi pentru a forma guvernul. Comuniştii au obţinut 48 de mandate în noul Parlament, în timp ce restul partidelor care au intrat în Parlament, printre care cel condus de fostul comunist Marian Lupu, au împreună 53 de madate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite