România şi Spania, între cele mai mari producătoare de "spam" din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţara noastră este pe poziţia a 11-a în clasamentul "Dirty Dozen" întocmit de Sophos. Spania încheie clasamentul, pe ultima poziţie, la distanţă foarte mică de România.

Spania revine pe lista principalelor douăsprezece ţări emitente de e-mailuri nesolicitate (spam), realizată trimestrial de compania producătoare de software anti-virus şi anti-spam Sophos. România este şi ea prezentă în clasamentul numit "Dirty Dozen", scrie site-ul siliconnews.

Spania revine între cele mai "murdare" douăsprezece ţări, "Dirty Dozen", listă elaborată de Sophos în fiecare trimestru, după ce, la un moment dat, reuşise să se strecoare în afara primelor 12 poziţii din lume în clasamentul principalelor ţări producătoare de spam.

Ca şi în ediţiile anterioare, S.U.A. sunt lider detaşat, fiind "în spatele" a unu din fiecare cinci mailuri nesolicitate primite în lume. Spre deosebire de ultimele ediţii, Spania revine în clasament, direct pe locul 12, fiind la originea a 2,24% din spam-ul mondial, la diferenţă foarte mică de România (locul 11), care produce 2,25% din total.

Europa, lider pe continente la spam

"Asta este o veste proastă şi cu atât mai mult dacă ţinem cont că în Europa, per total, a scăzut nivelul spam-ului în ultimele trei luni", spune Pablo Teijeira, Corporate Account Manager al Sophos Iberia.

Europa este principalul emisor de spam din lume, dacă se face un clasament pe continente. 32,11% din spam-ul mondial vine de pe Vechiul Continent. Asia este pe locul 2, cu 31,89% din producţia totală de mailuri nesolicitate.

Citeşte pe adevarul.es întreaga listă "Dirty Dozen" şi vezi care sunt ţările incluse în clasament.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite