Un chirurg britanic s-a sinucis din cauza unei greşeli minore comise în timpul operaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un chirurg eminent din Marea Britanie s-a sinucis, având mustrări de conştiinţă pentru o eroare săvârşită în timpul unei operaţii, potrivit colegilor lui.

Alexander Reading avea 45 de ani şi era unul dintre cei mai buni ortopezi şi chirurgi de traume din Marea Britanie, premiat pentru inovaţiile sale. El a fost găsit spânzurat miercuri, de către soţia sa, în garajul vilei de 700.000 de lire sterline din Worcestershire, informează Daily Telegraph.

Colegii chirurgului susţin că Alexander, un iniţiator al cercetărilor în îmbunătăţirea operaţiilor la şold, se simţea vinovat în urma unei erori clinice minore care a lăsat un pacient în stare gravă.

Nu este cunoscută nici starea actuală a pacientului respectiv şi nici greşeala pe care ar fi comis-o chirurgul, dar vecinii şi colegii l-au descris pe Alexander ca fiind un "perfecţionist" care lua fiecare greşeală foarte personal.

"Circulă nişte zvonuri că s-ar fi simţit responsabil pentru o greşeală săvârşită în timpul unei operaţii, din cauza căreia starea pacientului s-a agravat. Nu s-a pus problema ca el să suporte consecinţele greşelii, deci singura explicaţie pentru gestul său ar fi că nu a putut trăi cu această eroare pe conştiinţă", a declarat unul dintre colegii lui Alexander.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite