Un politician francez a postat pe blogul său o caricatură jignitoare la adresa românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un politician francez, membru al partidului naţionalist şi candidat la alegerile legislative a postat pe blogul său o serie de caricaturi rasiste şi xenofobe. Printre acestea şi una cu un Moş Crăciun român a cărui origine este uşor de recunoscut pentru că „intră pe uşă" şi pleacă ,,cu un televizor", relatează cotidianul ,,Le Parisien".

Caricatura semnată de Stéphane Poncet, candidat din partea Frontului Naţional la alegerile legislative din Villeurbanne (Rhône), arată un Moş Crăciun care cară un televizor. Imaginea este însoţită de textul : ,,Atenţie la Moş Crăciun venit din România. Uşor de recunoscut. Intru pe uşă şi plec cu televizorul". 

image
image

Oamenii de culoare, luaţi în derâdere

Într-o altă caricatură a lui Poncet este prezentată o persoană de culoare, cu nişte buze enorme, care spune : ,,Sunt prioritare locuinţele, locurile de muncă, ajutoarele sociale, este adevărat că în Franţa noi suntem de neatins şi chiar imposibil de expulzat atunci când comitem infracţiuni".

Liderii partidului, jenaţi de colegul lor

Vicepreşedintele FN, Loius Aliot, stânjenit în mod evident de aceste caricaturi, a declarat pentru postul de radio Europe 1 că este ,,surprins deoarece unele lucruri sunt în mod evident nedemne".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite