Campanie elvețiană contra căpșunilor spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de protest califică drept "insuportabile" condițiile de muncă din Huelva, folosirea pesticidelor și risipa de apă din serele în care se cultivă acestea.

Mai multe organizații, între care și "Platforma pentru o Agricultură durabilă", au denunțat marți, în Elveția, importul de fructe în afara sezonului. Printre acestea se află și căpșunile spaniole.

Reuniți sub sloganul "Nu este sezonul căpșunilor", protestatarii au organizat mișcări în orașele Geneva, Lausanne și Delemont, pentru a se manifesta împotriva importurilor acestui fruct care, sub prețul mic de vânzare, "ascunde alte costuri sociale și ecologice", după cum a explicat Philippe Sauvain, membru al Platformei .

Acesta a criticat condițiile de muncă "insuportabile" ale sezonierilor din localitatea spaniolă Huelva, precum și utilizarea pesticidelor, și consumul excesiv de apă în serele în care se cultivă aceste fructe. El a făcut un apel la poporul elvețian, pentru ca acesta să consume "fructe și legume de sezon, produse în Elveția".

Aflați cum sunt promovate căpșunile spaniole în Elveția, în detrimentul produselor autohtone

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite