O capitală murdară? Madrid vrea să rărească zilele de colectare a gunoiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din Madrid urmărește reducerea cheltuielilor cu 1.041 milioane de euro. Una dintre consecințele acestei reduceri ar putea fi renunțarea colectării gunoiului duminica.

Primăria din Madrid se aliniază măsurilor de reducere a cheltuielilor cerute de Guvernul Spaniei și vrea să economisească 1.041 de milioane de euro (20% din buget) anunță "La Vanguardia".

Una dintre măsurile pe care Primăria din Madrid vrea să le pună în aplicare este reducerea cu 15% a cheltuielilor serviciilor publice. De aceea, primarul Alberto Ruiz Gallardon i-a cerut consilierului de Mediu, Ana Botella, să negocieze cu societatea care se ocupă cu colectarea gunoiului reducerea cheltuielilor cu 26,5 milioane de euro.

Una dintre propunerile cu care a venit Ana Botella a fost să se rărească numărul zilelor de colectare a gunoiului, iar surse din cadrul Primăriei Madrid susțin că este posibil să se renunțe la ziua de duminică. O altă alternativă ar fi aceea a colectării gunoiului pe timp de zi. Prin punerea în aplicare a acestei măsuri s-ar elimina cheltuielile suportate de plata sporului de noapte al angajaților din acest sector. A doua opțiune are șanse mici de a fi aprobată deoarece ar îngreuna și mai mult traficul din capitala spaniolă.

Vezi pe adevarul.es alte măsuri pe care Primăria Madrid vrea să le pună în aplicare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite