Spania, reclamată de CE pentru calitatea aerului. România, mustrată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contaminarea industrială este una din problemele comune ale României şi Spaniei sursa: avizora.com
Contaminarea industrială este una din problemele comune ale României şi Spaniei sursa: avizora.com

Spania a fost deja reclamată de Comisia Europeană la Tribunalul de Justiţie din Luxemburg, în timp ce România şi alte şapte state au primit doar o "mustrare" scrisă.

Comisia Europeană a reclamat ieri Spania la Tribunalul de Justiţie din Luxemburg (TUE) pentru depăşirea limitei autorizate de legislaţia comunitară a contaminării cu particule în suspensie, cunoscute ca PM10, scrie Europa Press.

Opt zone ale arhipeleagului Canare sunt afectate de aceste emisii. Astfel, se înregistrează limite superioare celor acceptate de UE în Lanzarote, El Hierro, Las Palmas de Gran Canaria şi Santa Cruz de Tenerife. Acestor zone li se adaugă localităţi din nordul şi sudul insulelor Gran Canaria şi Tenerife.

Aceste particule, care sunt emise în principal de industrie, trafic şi sistemele de încălzire domestice, pot provoca astm, probleme cardiovasculare, cancer pulmonar şi moarte prematură.

Executivul a reclamat la TUE şi Portugalia, Italia şi Cipru pentru neîndeplinirea normativei comunitare în materie de contaminare cu particule. "Informaţiile aflate în posesia Comisiei Europene indică faptul că valorile limită de PM10 nu s-au îndeplinit în diverse zone din Cipru, Spania, Italia şi Portugalia, de la intrarea în vigoare a acestei legislaţii, în 2005", a informat Bruxelles-ul într-un comunicat.

România, împreună cu alte şapte ţări, a primit o atenţionare scrisă, pentru depăşirea termenului de aplicare a legislaţiei calităţii aerului.

Citeşte pe adevarul.es când a expirat termenul limită pentru România şi care sunt celelalte ţări aflate în aceeaşi situaţie cu ţara noastră.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite