Bulgaria vrea să introducă "taxa pe lux", ca măsură anticriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgaria intenţionează să introducă un impozit pentru bogaţi şi să pună o limită pe salariile publice, ca măsuri pentru combaterea crizei, a anunţat prim ministrul Boiko Borisov.

Guvernul de centru-dreapta şi-a concentrat măsurile de austeritate asupra persoanelor înstărite, după ce a ideea de a mări taxa de asistenţă medicală şi de a reduce beneficiile pentru funcţionarii publici a stârnit un val de proteste.

Borisov a declarat că taxa pentru lux va fi aplicată proprietarilor de iahturi, avioane personale, maşini de lux şi case sau apartamente de peste 250 de metri pătraţi, dar şi pentru depozitele ce depăşesc 50.000 de euro.  De asemenea, există în plan limitarea salariilor din sectorul public, la nivelul celui câştigat de prim ministru, adică aproximativ 1.600 de euro, potrivit Reuters.

Premierul bulgar a renunţat şi la ideea de a obliga aproximativ 150.000 de funcţionari publici să plătească contribuţii la pensii şi asistenţă medicală începând din aprilie.

"Toate aceste măsuri ne vor ajuta să nu ne atingem de contribuţiile sociale până la sfârşitul anului 2011, când ne aşteptăm să ieşim din criză", a declarat Borisov. "Când vom putea ridica salariile din poliţie şi armată, atunci vom putea face pe toată lumea să-şi  plătească contribuţiile", a adăugat el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite