Un britanic, "în comă" timp de 23 de ani, deşi era conştient

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost victima unui accident rutier şi a paralizat. Medicii au crezut că pacientul Rom Houben este în comă, nerealizând că timp de 23 de ani britanicul a fost cât se poate de conştient, titrează Daily Mail.

În urma accidentului din 1983, Rom Houben a fost incapabil de a mai reacţiona în vreun fel. După 23 de ani de stat în comă, medicii au descoperit că bărbatul a putut auzi fiecare cuvânt pe care aceştia l-au spus în preajma sa, în toată această perioadă.

După ce au efectuat mai multe teste, doctorii au ajuns la concluzia că bărbatul şi-a pierdut complet conştiinţa şi se află într-o stare vegetativă persistentă.

Însă, în urmă cu trei ani o nouă tehnologie de scanare a relevat că pacientul are un creier care funcţionează aproape complet normal.

În tot acest timp n-am făcut decât să visez la o viaţă mai bună. Frustrarea este un cuvânt prea mic pentru a descrie ce am simţit, a povestit Rom Houben, acum în vârstă de 46 de ani, scrie Daily Mail.

Rom Houben nu va părăsi niciodată spitalul, dar are acum la dispoziţie un computer special şi un dispozitiv deasupra patului care îl ajută să citească sau să discute cu prietenii pe Internet.

Cazul său a fost prezentat recent într-un document ştiinţific realizat de specialistul în neurologie dr. Steven Laureys, cel care l-a salvat. Expertul crede că există multe astfel de cazuri de comă falsă în lume şi că ele pot fi acum descoperite cu ajutorul tehnologiei moderne.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite