Spania: Un bolnav mental, care s-a dat drept medic, a făcut gărzi la Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre ambulanţele pe care a lucrat falsul medic, în Mallorca
Una dintre ambulanţele pe care a lucrat falsul medic, în Mallorca

Un cetăţean din Mallorca a trecut drept medic în ochii colegilor săi de echipă şi a reuşit să facă gărzi alături de aceştia, fără ca nimeni să bănuiască ceva.

Statutul Serviciului Balear de Sănătate permite medicilor să facă practică la Urgenţe pe post de observator. Timp de o lună, Frank Abagnale, bolnav mental, a preluat o identitate falsă şi, dându-se drept medicul Antoni Alberts, a consultat pacienţi, fără să trezească suspiciuni vreunuia dintre medicii echipei de Urgenţe.

Citiţi şi: Gropile pun salvările pe chituci


Fără niciun document care să ateste faptul că este medic, Abagnales-a prezentat la Serviciul de Urgenţe, unde le-a spus recepţionistelor că a studiat Medicina la Barcelona. A doua zi, aşa-zisul medic Antoni Alberts a fost pus de gardă pe ambulanţă, împreună cu un alt doctor, în calitate de coordonator al tânărului. Falsul medic nu a realizat niciun fel de intervenţie, ci doar a auscultat câţiva pacienţi.


Cetăţeanul Frank Abagnale s-a plimbat timp de câteva săptămâni pe la mai multe spitale clinici de stat din Mallorca, unde spunea tuturor că era medic la Spitalul Bellvitge, din Barcelona . Se pare că tânărul a fost foarte convingător, întrucât nimeni nu a pus la îndoială identitatea sa.

Aflaţi care sunt antecedentele lui Abagnale şi cum a fost demascat acesta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite