Irlanda: Pedofilii care cer “iertarea divină” prin spovedanie pot scăpa de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preoţii catolici din Irlanda refuză să dezvăluie actele de pedofilie dacă sunt mărturisite la spovedanie.

Asociaţia Preoţilor Catolici din Irlanda a anunţat oficial că nu vor raporta cazurile de agresiune sexuală faţă de adulţi şi nici faţă de minori dacă le sunt aduse la cunoştinţă în timpul spovedaniei.

Clericii încalcă astfel o lege esenţială din Irlanda care stipulează că infracţiunile de care află oamenii Bisericii, printr-o cale sau alta, trebuie raportate de îndată la poliţie.

Deşi asociaţia a fost atenţionată de însuşi ministrul Justiţiei, Alan Shatter, preoţii catolici refuză să se conformeze legii, chiar dacă riscă 10 ani de închisoare.

Refuz categoric

Purtătorul de cuvânt al asociaţiei, părintele Sean McDonagh, a declarat pentru Irish Central: "În niciun caz nu aş încălca secretul confesional pentru absolut nimeni".

De aceeaşi părere este şi episcopul Raymond Field din Dublin: "Secretul confesional este inviolabil în ceea ce mă priveşte şi am încheiat orice discuţie pe această temă".

"Aştept ca orice cleric care află că unul dintre oamenii veniţi la Biserică este un agresor sexual să se adreseze poliţiei. Nu este normal ca un pedofil să primească aşa-zisă iertare divină după ce a violat un copil", a declarat ferm Ministrul Justiţiei din Irlanda.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite