VIDEO The Economist: „Biata Italia, Berlusconi imită un personaj comic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prestigiosul săptămânal „îngroapă" Italia la puţin timp după New York Times. Aventurile lui Berlusconi sunt asociate acum cu cele ale unui personaj comic jucat de Antonio Albanese.

Imaginea Italiei în afara hotarelor are foarte mult de suferit în această perioadă din cauza scandalurilor în care este implicat Silvio Berlusconi. „The Economist" lasă la o parte prezumţia de nevinovăţie şi remarcă, citat de „Corriere della Sera", faptul că acesta este cel de-al şaselea scandal cu tentă sexuală în care este implicat Berlusconi.

VIDEO Urmăreşte AICI "discursul" lui Cetto La Qualunque pentru anul 2011

Tonul articolului este însă unul resemnat. „Cum a fost deja vizibil în cazurile precedente, „mecanismul" care ar trebui să ducă la ieşirea lui Berlusconi (din viaţa publică, n.r.) în Italia nu funcţionează sau cel puţin nu în cazul lui", scrie „The Economist".

Publicaţia remarcă asemănările dintre Berlusconi şi Cetto La Qualunque, un personaj de comedie jucat de Antonio Albanese încă din 2003. Numele acestui personaj este deja un joc de cuvinte care poate fi tradus (cu ajutorul pronunţiei dialectale în calabreză a actorului) în „o accept pe fiecare" dar şi „orice categorie socială".

Citeşte pe adevarul.it despre reputaţia compromisă a lui Cetto La Qualunque şi despre comparaţia cu premierul italian

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite