FOTO/VIDEO Prezenţă redusă la manifestaţia “Zi fără Berlusconi”, de la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascotă reprezentându-l Silvio Berlusconi, şeful Guvernului italian Foto: La Stampa
Mascotă reprezentându-l Silvio Berlusconi, şeful Guvernului italian Foto: La Stampa

Manifestaţia "Zi fără Berlusconi", desfăşurată sâmbătă la Roma, a reunit doar câteva zeci de mii de persoane, prezenţă semnificativ redusă comparativ cu primul eveniment de acest gen, din decembrie anul trecut, când 500.000 de oameni au participat la "No Berlusconi Day".

Organizaţia Poporul Violet, grup civic fătă etichetă politică, a fost cea care a lansat apelul pentru No Bday 2, la care au participat câteva zeci de mii de persoane, relatează AFP. Participanţii la protest au purtat banderole la adresa şefului Guvernului pe care scria "Dimettiti!", cerând astfel demisia premierului italian Silvio Berlusconi. Totodată, marionete cu imaginea şefului Guvernului puteau fi văzute în cortegiu.

Citeşte şi:
VIDEO Silvio Berlusconi: "Colecţionez o glumă pe zi şi chiar o fată pe zi"

Zi decisivă pentru Berlusconi, guvernul primeşte o gură de oxigen

"De un an, lucrurile nu s-au ameliorat în Italia, din contră", explică Paola, angajată a unei farmacii, în vârstă de 27 de ani. "Mă aşteptam să fie mai puţină lume astăzi, dar nici chiar aşa", continuă tânăra, care explică mobilizarea redusă prin faptul că "nu mai există efectul de noutate, dar şi pentru că televiziunile nu au vorbit despre manifestaţie".

Manifestanţii au mai multe revendicări, enunţate şi pe blogul mişcării. Ei cer o lege privind conflictul de interese, pentru a pune capăt controlului lui Berlusconi asupra informaţiei prin imperiul său mediatic, o nouă lege electorală şi alegeri anticipate.

Însă revendicările protestatarilor nu par a primi o soluţie în viitorul apropiat, în condiţiile în care Berlusconi a obţinut, săptămâna aceasta, votul de încredere al Parlamentului, înlăturând posibilitatea unor legislative înainte de termenul normal, din 2013.

Vezi GALERIE FOTO şi VIDEO cu manifestaţiile împotriva lui Berlusconi

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite