Berlusconi: „Dau în judecată statul italian!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afirmaţie incredibilă a prim-ministrului Italiei; vrea să dea în judecată statul al cărui guvern îl conduce. Motivul ar fi procesul penal din cazul „Ruby" pe care nu-l poate evita. Procurorii au cerut procedura imediată.

Procuratura din Milano a prezentat judecătorului desemnat pentru ancheta preliminară (GIP) dosarul în care Silvio Berlusconi este acuzat de înlesnirea prostituţiei cu minori şi de trafic de influenţă.

Sistemul judiciar italian prevede posibilitatea de a evita discutarea legitimităţii probelor în instanţă, dacă aceastea sunt evidente.

În general se face uz de procedura imediată (rito abbreviato) în cazul surprinderii în flagrant sau dacă probele nu pot fi contestate.

În faţa instanţei

Berlusconi nu poate utiliza acum niciun tertip avocăţesc pentru a trage de timp. Procedura juridică la care este este supus este specifică infractorilor de drept comun şi nu a fost până acum modificată de puterea legislativă în aşa fel încât să lase portiţe de scăpare la fel ca în cazul delictelor financiare sau legate de corupţie.

Dacă judecătorul va decide legitimitatea procedurii imediate, Berlusconi va trebui să se prezinte în instanţă personal şi la data indicată.

Berlusconi vrea în faţa Tribunalului pentru Miniştri

În faţa acestei evidenţe premierul a declarat astăzi că va da în judecată statul italian. Berlusconi este convins că procurorii îl persecută şi că acest caz ar fi de competenţa Tribunalului pentru Miniştri.

Procuratura din Milano a specificat în dosarul înaintat GIP că delictul de favorizare a prostituţiei cu minori nu poate fi de competenţa Tribunalului pentru Miniştri, întrucât nu a fost comis prin prisma respectivei funcţii. Deocamdată nu este clar care sunt „probele evidente".

Citeşte pe adevarul.it detalii despre petrecerile din vilele premierului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite