FOTO Maşini vandalizate la Berlin. Revoltele din Marea Britanie se extind în Germania?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din capitala Germania este în alertă după ce 18 maşini au fost vandalizate, în timpul nopţii, într-un cartier rezidenţial. Acesta este al doilea atac de săptămâna aceasta, marţi noapte fiind arse alte 11 autoturisme din Berlin.

Numărul maşinilor vandalizate în capitala germană a crescut, în cursul nopţii trecute fiind arse 18 autorutisme într-un cartier rezidenţial din Berlin.

Incidentul nu este singurar, cu o noapte înainte fiind incendiate alte 11. Potrivit poliţiei berlineze, anul acesta peste 300 de autovehicule au fost avariate intenţionat de huligani, „mult mai multe decât în 2010", informează AP.

5.000 de euro recompensă

Poliţia de la Berlin a decis să ofere recompense de 5.000 de euro pentru oricine are informaţii despre cazurile recente de vandalism. Anchetatorii suspectează grupurile extremiste de stânga că ar fi vinovate de violenţe şi resping orice legătură cu revoltele declanşate în Marea Britanie, săptămâna trecută.


Peste 300 de maşini au fost incendiate, în prima jumătate a anului, la Berlin şi în împrejurimile capitale germane FOTO: Reuters

image

Din 6 august, Londra a devenit scena mai multor atacuri violente, iniţiate sub forma unor proteste. Factorul declanşator a fost moartea unui tânăr de 29 de ani, tatăl a patru copii. El a murit împuşcat de forţele de ordine care desfăşurau o operaţiune împotriva infracţionalităţii, în cadrul comunităţii de culoare din cartierul Tottenham.

Decesul lui a revoltat locuitorii londonezi care au ieşit în stradă. Însă manifestaţiile au degenerat în cele mai grave violenţe ale ultimilor 20 de ani din capitala britanică.

Protestatarii, după cum erau denumiţi de presă iniţial, au devenit huligani. Ei au luat cu asalt mai multe cartiere din Londra, au devastat magazine şi au incendiat clădiri şi maşini. Incidentele violente s-au extins şi în alte oraşe ale Marii Britanii, precum Manchester, Wolverhampton, West Bromwich, Nottingham, Leicester, Birmingham şi Liverpool.

image
image
image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite