Mussolini, deranjat că Hitler era considerat părintele tezei antisemite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Il Duce îşi declară întâietatea în abordarea ideilor antisemite şi de puritate a rasei
Il Duce îşi declară întâietatea în abordarea ideilor antisemite şi de puritate a rasei

Fostul dictator italian Benito Mussolini era deranjat că tezele sale antisemite erau atribuite lui liderului german Adolf Hitler, potrivit dezvăluirilor ultimei sale amante, Claretta Petacci, publicate în volumul de memorii "Mussolini secret".

Memoriile Clarei Petacci, ultima amantă a Ducelui, care a fost împuşcată alături de acesta pe 28 aprilie 1945, prezintă un Mussolini obsedat de evrei.

"Sunt rasist din 1921. Nu ştiu cum se pot gândi că îl imit pe Hitler, când el nu era nici măcar născut pe atunci. Trebuie să dăm un sens al rasei italienilor ca să nu creeze metişi, să nu strice ceea ce este bun în noi", i-ar fi spus Mussolini amantei sale, pe 4 august 1938.

Potrivit cărţii publicate pe 16 noiembrie, Benito Mussolini îşi declară întâietatea în abordarea ideilor antisemite şi de puritate a rasei.

Ultima amantă a lui Mussolini, ucisă odată cu dictatorul de un grup de partizani comunişti, citează din conversaţiile avute cu liderul fascist între anii 1932-1938: "evreii trebuie raşi de pe faţa pământului, masacraţi, nu au nici un fel de gratitudine, ba chiar au impresia că avem nevoie de ei, de banii lor, de ajutorul lor".

"Fuhrerul este un simpatic"

"Fuhrerul este unb mare semtimental, în fond. Când m-a văzut avea lacrimi în ochi, aş putea spune că mă iubeşte cu adevărat", spunea Il Duce, potrivit memoriilor ultimei sale concubine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite