Belgia: Regina Fabiola a fost ameninţată, din nou, cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina Fabiola a primit ameninţări cu moartea
Regina Fabiola a primit ameninţări cu moartea

Poliţia belgiană a anunţat luni că a deschis o anchetă privind noile ameninţări cu moartea împotriva reginei Fabiola, văduva regelui Baudouin, prin intermediul unei scrisori trimise cotidianului belgian La Derniere Heure, la şapte luni de la o primă scrisoare de ameninţare, relatează AFP.

"A existat o scrisoare şi a fost deschisă o anchetă", a explicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei federale, refuzând să ofere detalii suplimentare în legătură cu o afacere încredinţată Parchetului din Bruxelles.

"O nouă scrisoare de ameninţare cu moartea împotriva reginei Fabiola a venit la redacţia Derniere Heure luni dimineaţă", scrie pe site-ul său de Internet cunoscutul cotidian, care îşi rezervă detaliile pentru ediţia de marţi.

"Este vorba despre o carte poştală alb-negru, semnată ca cele trimise în mai şi iulie, şi care conţine ameninţări foarte clare", a declarat redactorul-şef al DH, Hubert Leclercq.

Anul trecut, expeditorul unei scrisori anonime adresate aceluiaşi cotidian ameninţase cu uciderea reginei Fabiola, în vârstă de 81 de ani, cu ajutorul unei arbalete de Ziua Naţională a Belgiei, sărbătorită la 21 iulie.

Autorul îi reproşa reginei că a strâns mâna dictatorilor, că l-a otrăvit pe regele Baudouin sau că a intrat în peştera din Lourdes bând apă din izvorul miraculos înaintea bolnavilor care stăteau la coadă.

Un britanic care locuieşte pe coasta belgiană a fost interogat atunci de poliţie, dar ulterior a fost eliberat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite