GALERIE FOTO Belfast: Incendii şi confruntări violente între manifestanţi şi forţele de ordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confruntări violente au izbucnit luni noapte pe străzile din Belfast, din Irlanda de Nord, unde 22 de ofiţeri au fost răniţi. Alţi şapte reprezentanţi ai forţelor de ordine au suferit răni, astăzi,în momentul culminant al marşurilor protestante din Irlanda de Nord.

Aproximativ 200 de manifestanţi au ieşit, marţi, pe străzile cartierului Broadway din vestul Belfastului. Aceştia au aruncat cu cocteiluri Molotov şi cărămizi în poliţiştii veniţi că tempereze mulţimea. Incendii declanşate intenţional au avut loc şi în centrul oraşului unde s-au reunit cel puţin 40 de persoane. Niciun civil nu a fost rănit în confruntările cu forţele de ordine.

Serviciul de prevenire şi stingere incendii din Irlanda de Nord a raportat o creştere cu 65% a apelurilor de urgenţă comparativ cu anul trecut. Doar astăzi, Serviciul a înregistrat 180 de cereri de ajutor pentru stingerea incendiilor, informează BBC News.


Click pe imagine pentru a vedea FOTOGALERIA

image
image
image

De două săptămâni încoace, Irlanda de Nord a fost marcată de cele mai grave incidente interconfesionale din ultima vreme, majoritatea concentrate în cartierele din Belfast.

Potrivit "The Telegraph", sezonul marşurilor tradiţionale protestante din provincia britanică Irlanda de Nord culminează la 12 iulie, dată la care a avut loc bătălia de la Boyne din 1690, când regele protestant William al III-lea l-a învins pe catolicul Iacob al II-lea, pe care îl înlăturase de pe tronul Angliei cu doi ani înainte.

Incidentele au izbucnit în momentul în care protestanţii au început să lanseze artificii pentru a marca debutul acestei sărbători protestante organizate de Ordinul de Orania şi celebrate în fiecare an de mii de participanţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite