Trei bebeluşi morţi în spital din cauza unei bacterii periculoase, în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nou-născuţii au murit în urma unei infecţii
Nou-născuţii au murit în urma unei infecţii

Scandal uriaş în Germania! Trei nou-născuţi au murit la spital din cauza unei infecţii. Alţi 7 bebeluşi sunt în stare gravă.

La o clinică din Bremen, oraş din nord-vestul Germaniei, au murit trei nou-născuţi începând din august din cauza unor alimente contaminate. Alţi şapte bebeluşi sunt în stare gravă.
Probleme de igienă
Conducerea spitalului admite că este vorba de o gravă încălcare a normelor de igienă. Primul nou-născut a murit la 8 august, următorii doi la 16 şi 27 octombrie. Toţi trei au fost născuţi prematur, cântărind mai puţin de 1.000 de grame.
Sursa contaminării, o necunoscută
Autorităţile sanitare germane au deschis deja o anchetă pentru a afla cine se face vinovat de îmbolnăvirea şi decesul bebeluşilor. „Sursa contaminării hranei pentru nou-născuţi este greu de depistat. Pot fi oameni la originea infecţiei, pot fi şi obiecte", a explicat un reprezentant al clinicii din Bremen.
Antibioticele nu prea ajută
După primele investigaţii se pare că este vorba despre o infecţie cu ESBL-producatoare de infecţii cu E. coli, extrem de rezistente la tratamentul cu antibiotice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite