Cum au rezolvat bascii problema "rahatului" de câini de pe străzi? Cu probe ADN făcute câinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria unui oraş din Ţara Bascilor, din provincia Guipuzkoa, a venit cu o soluţie inedită pentru a depista stăpânii câinilor care nu strâng "rahatul" animalelor de pe stradă: întocmirea unei baze de date cu ADN-ul tuturor câinilor din oraş.

Pentru un Hernani fără "rahat" de câini. Acesta este angajamentul pe care şi l-a luat primăria localităţii Hernani, din provincia Guipuzkoa (Ţara Bascilor). Pentru aceasta, Primăria a cerut tuturor stăpânilor de câini din municipiu să realizeze teste ADN animalelor de casă şi să aducă rezultatul, pentru întocmirea unei baze de date cu "amprentele genetice" ale tuturor câinilor din localitate. Motivul? Când se vor mai găsi excremente de câine pe stradă, se vor realiza probele ADN ale acestora şi, confruntându-le cu baza de date, Primăria va şti pe cine trebuie să amendeze, scrie Diario Vasco.

Consiliul Local din Hernani a aprobat ieri modificarea ordonanţei municipale privind animalele de casă, ceea ce a ridicat o mulţime de proteste şi critici din partea deţinătorilor de câini, care au organizat chiar o manifestaţie de protest ieri, în Piaţa Berri din localitate.

Agenţii municipali vor lua mostre din excrementele câinilor găsite pe stradă şi le vor trimite băncii de ADN de la Universitatea Ţării Bascilor - Euskal Herriko Unibertsitateko (UPV/EHU), cu care vor avea un acord de colaborare. Odată realizată analiza "mostrei" şi verificată identitatea stăpânului animalului căruia îi aparţine, acesta va fi amendat. Cu această măsură, Primăria vrea să determine şi cine sunt proprietarii care îşi abandonează câinii.

Citeşte pe adevarul.es cine va trebui să suporte costurile "verificării" ADN-ului şi ce amenzi riscă proprietarii de câini dacă nu respectă noua normă.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite