Madrid : Manifestaţie pentru abrogarea legii avortului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizatorii au estimat aproximativ 600.000 de participanţi la protestul din Madrid
Organizatorii au estimat aproximativ 600.000 de participanţi la protestul din Madrid

Reprezentanţi din partea unor grupuri umanitare au organizat astăzi la Madrid, o manifestaţie prin care doresc să atragă atenţia asupra dreptului la viaţă şi abrogarea legii avortului. La orele serii organizatorii au estimat peste 600.000 de participanţi şi au anunţat că şi în alte oraşe ale Spaniei au loc proteste similare.

Potrivit relatărilor ziarului ‘'20minutos'' mii de oameni s-au reunit la ora 12:00 în centrul Madridului pentru un protest comun iniţiat de societăţile umanitate sub titlul « Spania spune da vieţii » cu care doresc să atragă atenţia opiniei publice internaţionale asupra legii avortului.


Conform estimărilor agenţiei de presă EFE, manifestaţia a debutat cu participarea a peste 10.000 de persoane şi 250 de jurnalişti spanioli şi străini.
Ziarul "20minutos" relatează că unul din obiectivele demonstranţilor este "de a atrage atenţia opiniei publice cu privire la dreptul la viaţă în Spania şi de abrogare a unei legi catalogată fără discernământ, pentru dreptul pe care îl acordă minorelor de a decide singure asupra unui avort".
Organizatorii mitingului de la Madrid au anunţat manifestaţii de protest şi în alte oraşe ale Spaniei. La Barcelona au fost estimaţi peste 1.000 de participanţi solidari cu madrilenii, iar la Sevilla, Toledo, Avila, Bilbao au loc mitinguri similare.
La orele serii organizatorii au estimat peste 600.000 de persoane care au participat la demonstraţia de la Madrid. Protestatarii au beneficiat de asistenţă din partea Partidului Popular European, reprezentat de purtătorul de cuvânt Jaime Mayor Oreja şi Anna Botella consilier pentru mediul ambiant la Primăria Madrid.


În Barcelona, o sută de tinere membre ale unei organizaţii de femei au incercat să boicoteze manifestaţia anti-avort în Plaza Bonanova. Poliţia locală a intervenit pentru a evita declanşarea unor incidente violente.

Vezi aici cum au încercat să boicoteze manifestaţia un grup de 100 de femei din Barcelona.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite