Revoltă în Spania: "Îmi iau banii, îmi iau timpul la schimb"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Guvernul Spaniei a anunţat reduceri salariale de 5%, în medie, în rândul bugetarilor, aceştia s-au revoltat, ameninţând că vor munci şi ei mai puţin.

"Revoltă. Acesta e cuvântul care descrie cel mai bine care a fost reacţia funcţionarilor la auzul veştii că Guvernul le va micşora din iunie lefurile cu 5% şi în 2011 le va îngheţa salariile", scrie El Mundo. "Totul e o adevărată demenţă! E o nesimţire!", a declarat unul din funcţionari.

Citește și: 

"Criza asta o vor plăti nou-născuţii"

Pensionarii din Spania resping ”înghețarea” pensiei


Zapatero explică măsurile aplicate pentru reducerea deficitului bugetar

Spaniolii și românii din Spania, îngroziți de decizia Guvernului României

Spania reduce salariile bugetarilor cu 5%

Funcţionarii revoltaţi: "Îmi reduc salariul, voi fuma din 10 în 10 minute"

Nici nu se aşteptau, nici nu se gândeau la o măsură atât de drastică. Nici nu se gândeau că ei, alături de pensionari, vor fi cei care vor suferi cel mai mult. Au aflat însă din presă despre măsurile luate de Zapatero.

"Înţeleg că situaţia e gravă şi că trebuie luate măsuri, dar de ce trebuie să îmi scadă mie salariul, care şi aşa e infim, în loc să scadă de la cei care câştigă mai mult. Eu câştig 1300 de euro pe lună, aş accepta îngheţarea lui, dar să mi-l reducă, nu!", a declarat o funcţionară Correos (Poşta Spaniolă).

Alţii încearcă să vadă jumătatea plină a paharului şi ştiu deja care le va fi atitudinea începând de acum: "Dacă îmi reduc salariul, voi compensa pierzând timpul. Dacă înainte fumam o ţigară la fiecare jumătate de oră, acum o să ies la fiecare zece minute, ca să câştig la timp ce am pierdut la bani".

Deşi încă nu se ştie cu cât vor fi scăzute salariile funcţionarilor, dat fiind că Zapatero nu a anunţat decât că va fi o scădere "medie de 5%", aceştia ştiu că nu din cauza faptului că sunt funcţionari trebuie să plătească oalele sparte de alţii. "De ce nu reduc cheltuielile exagerate din administraţie? Nesimţirea celor de la bănci şi a politicienilor... in final, tot noi, muncitorii, o plătim", a declarat alt angajat al Poştei.

Vezi pe adevarul.es de ce cred funcţionarii spanioli că au fost ei cei "sacrificaţi" de guvernul de la Madrid.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite