Un copil de 7 ani trimite în Haiti de două mai mulţi bani decât donează statul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băieţel în vârstă de doar şapte ani a reuşit să strângă 150.000 de dolari pentru a ajutra sinistraţii din Haiti, în timp ce guvernul român a trimite doar 72.050 dolari drept ajutor umanitar.

Charlie Simpson nu se bucură de notorietatea vedetelor care au participat la teledonul "Hope for Haiti" (Speranţă pentru Haiti,n.r) şi, totuşi, a reuşit să strângă o grămadă de bani.


Citiţi şi: Patronii combinatului de la Galaţi au mărit donaţia pentru victimele cutremurului din Haiti de la 100.000 de dolari la 1 milion de dolari

Cum? A anunţat pe un site că va merge opt kilometri cu bicicleta în parcul din apropiere şi că vrea să strângă 500 de lire pentru a-i putea ajuta pe orfanii din Haiti.

"Vreau să strâng bani pentru a cumpăra ceva mâncare, apă şi corturi pentru cei din Haiti", a scris băieţelul pe site-ul JustGiving.
Gestul lui Charlie nu a rămas neobservat nici de clasa poltică britanică.

Chiar primul ministru Gordon Brown a lăsat un mesaj prin care arată cât este de impresionat de dorinţa micuţului de a strânge bani pentru victimele cutremurului din Haiti. Directorul UNICEF, David Bull, a descris gestului micuţului Charlie ca fiind unul "extrem de îndrăzneţ şi inovativ".

Donaţiile au început să curgă, iar suma finală a depăşit 150.000 de dolari.

Bani adunaţi de Charlie vor ajunge la micuţii afectaţi de cutremurul din Haiti prin intermediul UNICEF.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite