Mii de spanioli protestează faţă de noua lege a avortului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de spanioli au cerut anularea legii avortului
Mii de spanioli au cerut anularea legii avortului

Mii de manifestanţi au mărşăluit pe străzile oraşelor spaniole, în semn de protest faţă de noua lege a avortului care înlesneşte condiţiile de întrerupere voluntară a sarcinii.

Proiectul de lege, aprobat deja de Parlament, prevede posibilitatea efectuării avortului până în a 14-a săptămână de sarcină şi va intra în vigoare în luna iulie.

În Madrid, familii cu copii mici în braţe, au afişat bannere, steaguri şi baloane şi au scandat "nu avortului, da vieţii" sau "Zapatero, demisia", "avortul este un asasinat".

Potrivit purtătorului de cuvânt al organizaţiei Dreptul la viaţă, oamenii s-au adunat să protesteze pentru că legea "nu face decât să sprijine mai multe avorturi şi face ca femeile să fie abandonate".

Organizatorii mitingului de la Madrid au anunţat manifestaţii de protest şi în alte oraşe ale Spaniei. La Barcelona au fost estimaţi peste 1.000 de participanţi solidari cu madrilenii, iar la Sevilla, Toledo, Avila, Bilbao au loc mitinguri similare.

"Cerem dreptul la viaţă. Copiii nu sunt vinovaţi dacă părinţii nu îi vor. Nu mama are drepturi, ci copilul", au fost câteva dintre declaraţiile manifestanţilor, citate de BBC.

Legea actuală datează din 1985 şi permite avortul în cazurile de avort sau atunci când există semne malformaţii la făt.

"Femeile nu pot fi trimise la închisoare pentru întrerupere de sarcină. Asta este diferenţa", a declarat sâmbătă premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite