Întrebări privind tragedia aviatică din Rusia în care şi-a pierdut viaţa preşedintele polonez Lech Kaczynski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elita politică a Poloniei actuale şi-a găsit sâmbătă sfârşitul în pădurea Katyn, unde în urmă cu 70 de ani, armata sovietică exacuta 22.000 de ofiţeri polonezi, elita armatei.

Tragedia în care şi-au pierdut viaţa 96 de persoane, printre care şi preşedintele Poloniei Lech Kaczynski, arată că pădurea Katyn din vestul Rusiei este un loc blestemat pentru polonezi.

Întrebările au apărut imediat după accident. Expertul militar rus Anatoli Baranov a găsi trei întrebări la care nu există deocamdată răspuns în legătura cu tragedia de sâmbătă care a lăsat o ţară în lacrimi.

În primul rând, afirmă Baranov, colonel în rezervă, nu este clar de ce avionul preşedintelui polonez nu a aterizat pe aeroportul civil din Smolensk, ci a trebuit să fie direcţionat spre aerodromul militar Severnâi, în condiţiile în care distanţa dintre ele nu este prea mare.

Acesta se întreabă, de asemenea, cum a fost posibil ca la bordul unui singur avion să zboare un număr atât de mare de personalităţi din eşaloanele de vârf ale puterii de la Varşovia.

Întreaga conducere a armatei poloneze a fost decapitată în urma prăbuşirii avionului lângă Smolensk. Baranov se întreabă şi cum este posibil ca flotila de avioane care deserveşte preşedinţia Poloniei să aibă în componenţa sa avioane vechi de tipul Tu-154 care sunt casate chiar în ţara lor de fabricaţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite